Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
A murit scriitorul Mircea Micu
Lu 19 iul 2010 14:29:44 +0300


Scriitorul Mircea Micu
Scriitorul Mircea Micu a incetat din viata, duminica ...

Scriitorul Mircea Micu a incetat din viata, duminica, la varsta de 73 de ani, anunta Mediafax. Poet, prozator si dramaturg, nascut la 31 ianuarie 1937, la Varsand, Mircea Micu era autorul a peste 35 de volume de proza, versuri si memorialistica, a fost laureat al premiilor literare pentru proza, poezie si dramaturgie ale Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si ale Academiei Romane. El era si presedintele Fundatiei Internationale pentru Cultura, Arta si Morala Civica "Mihai Eminescu".

Trupul neinsufletit al lui Mircea Micu este depus marti la capela Crematoriului Vitan-Barzesti din Capitala, urmand ca la ora 14.00, acesta sa fie incinerat.Scriitorul Mircea Micu a incetat din viata, duminica, la varsta de 73 de ani, anunta Mediafax. Poet, prozator si dramaturg, nascut la 31 ianuarie 1937, la Varsand, Mircea Micu era autorul a peste 35 de volume de proza, versuri si memorialistica, a fost laureat al premiilor literare pentru proza, poezie si dramaturgie ale Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si ale Academiei Romane. El era si presedintele Fundatiei Internationale pentru Cultura, Arta si Morala Civica "Mihai Eminescu".

Trupul neinsufletit al lui Mircea Micu este depus marti la capela Crematoriului Vitan-Barzesti din Capitala, urmand ca la ora 14.00, acesta sa fie incinerat.Printre cele mai importante scrieri ale lui Mircea Micu se numara romanul "Patima", volumul de versuri "Poeme pentru mama" si volumele de memorialistica "Intamplari cu scriitori". Parodist remarcabil, el si-a adunat volumele tiparite in antologia "La munte si la mare - parodii".
Dupa 1990, Micu a fost redactor-sef al publicatiei "Viata Capitalei", director al revistei "Romanul", al ziarului "Cronica Romana" si redactor-sef al publicatiei "Literatorul". In anul 2007, Mircea Micu lansase primul volum de versuri, intitulat "Testament liric". Mircea Micu a fost si realizator al emisiunilor de televiziune "Ateneul artelor" si "Convorbiri duminicale".


Sursa: Hotnews.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti