Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Japonia comemoreaza 65 de ani de la lansarea bombei atomice asupra Hiroshimei
Vi 06 aug 2010 12:26:23 +0300


Hiroshima
Orasul japonez Hiroshima comemoreaza 65 de ani de la lansarea bombei atomice din 1945.

Orasul japonez Hiroshima comemoreaza 65 de ani de la lansarea bombei atomice din 1945. La ceremonia desfasurata vineri dimineata a participat, in premiera, un reprezentant al Statelor Unite, ambasadorul in Japonia, John Roos.

In timp ce autoritatile nipone au salutat prezenta la memorial a ambasadorului american, cativa japonezi insista inca asupra dorintei ca americanii sa-si ceara scuze.

La ora locala 08.15 - chiar in momentul in care bomba atomica a fost lansata in urma cu 65 de ani - un clopot al pacii a rasunat in Hiroshima, iar zeci de mii de supravietuitori ai catastrofei, copii si demnitari din peste 70 de tari au tinut un minut de reculegere. Sute de porumbei au fost eliberati in apropierea Domului din oras, un simbol al distrugerilor provocate de explozia nucleara.

hiroshima.jpgLa sase decenii si jumatate de la aceasta tragedie, Hiroshima este un oras industrial prosper. Totusi, efectele primului atac cu bomba atomica din lume au fost devastatoare.

Bomba a fost lansata din avionul american Enola Gay si a ucis 140.000 de oameni in cateva luni.


Sursa: Hotnews.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti