Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Un roman a fost soferul gangsterului Al Capone
Mi 21 apr 2010 12:26:22 +0300


Al Capone
Al Capone

Sibianul Ieronim Budac a făcut o avere în Statele Unite în perioada prohibiției, după ce i-a făcut pe americani să dea de gustul țuicii românești.În timpul prohibiției americane, gangsterii americani din gașca lui Al Capone s-au pilit cu țuică românească, se arată într-un reportaj publicat de revista Corso.

În anii '20, mai mulți români din satul Cârțișoara, județul Sibiu, au plecat peste ocean să-și caute norocul. Ajunși în Chicago, s-au apucat să facă contrabandă cu țuică, pe care o produceau pe ascuns.

Al Capone a fost atât de impersionat de calitatea licorii pe care românii o produceau la cazan, încât l-a inclus pe unul dintre ei, Ieronim Budac, în anturajul său, angajându-l ca șofer personal.

Budac a trăit în SUA o viață plină de perpipeții, fiind implicat de multe ori între reglările de conturi ale gangsterilor. A fost arestat de trei ori, după care a reușit să fugă din America și s-a refugiat în Brazilia. N-a stat mult acolo, întorcându-se în cele din urmă în România, cu o avere considerabilă.

A păstrat însă legătura cu Al Capone, care i-a trimis scrisori pe când se afla întemnițat la Alcatraz.

"Nu a stat mult pe gânduri și s-a apucat să fabrice whiskey. Gândea că dacă în America a dat lovitura cu rachiul, în România o să se vândă grozav whiskey-ul", se arată în reportajul din săptămânalul de cultură urbană.

Ulterior, a fost numit primar în satul Cârțișoara. Când au venit la putere, comuniștii i-au confiscat averea.


Sursa: Bhon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti