Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Indemnizatiile demnitarilor cresc, cele ale profesorilor si medicilor scad
Ma 31 aug 2010 09:46:07 +0300


Indemnizatiile demnitarilor cresc, cele ale profesorilor si medicilor scad
Ministerul Muncii a publicat, recent, noul proiect al legii unitare de salarizare, care se va aplica incepand din 2011 ...

Ministerul Muncii a publicat, recent, noul proiect al legii unitare de salarizare, care se va aplica incepand din 2011 si care va inlocui total vechea lege 330/2009, privind salarizarea pesonalului bugetar.

Si, in timp ce mai multi reprezentanti ai Guvernului, inclusiv premierul, vorbesc despre majorari salariale la bugetari de pana la 20% anul viitor, in realitate noua lege prevede chiar si reduceri de salarii. Iar daca indemnizatia presedintelui va creste cu inca trei salarii minime, prin majorarea coeficientului maxim de la 12 la 15, exista categorii de bugetari, cum ar fi profesorii sau personalul medical la inceput de cariera, in cazul carora coeficientii scad!

Cea mai importanta modificare pe care o propune noua grila de ierarhizare a functiilor in sistemul bugetar este majorarea salariului maxim, de la 12 salarii minime la 15 salarii.

Cu alte cuvinte, indemnizatia presedintelui, care este cel mai mare salariu al unui bugetar, se va majora cu inca trei salarii minime, fata de 2010.

Asta teoretic, pentru ca practic, acelasi proiect de lege prevede ca, in 2011, salariile bugetarilor vor creste cu valori cuprinse intre 1% si 20%, iar tot ce depaseste 2.500 de lei va primi procentul minim.

O alta schimbare semnificativa, care va influenta negativ salariile, in special pe cele de la baza grilei, va fi reducerea salariului de pornire (coeficientul 1 din grila de salarizare), care va fi, cel mai probabil, 640 de lei, comparativ cu 705 lei, cat este prevazut in actuala lege a salarizarii.


Sursa: Bihoreanul.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti