Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Berea, de la placere la durere: Sfaturi de Sanatate
Lu 17 mai 2010 12:10:50 +0300


Berea, de la placere la durere: Sfaturi de Sanatate
În jur de jumătate de litru pentru bărbați și 300 de mililitri pentru femei este cantitatea de bere zilnică pe care doctorii ...

În jur de jumătate de litru pentru bărbați și 300 de mililitri pentru femei este cantitatea de bere zilnică pe care doctorii o recomandă. Excesele îngrașă, tulbură mintea și pot agrava diverse boli.

Datorită conținutului său de substanțe hrănitoare, berea este considerată „un aliment”, însă în exces face rău. Specialiștii în nutriție recomandă să nu beți mai mult de 500 de mililitri de bere pe zi, pentru că o cantitate mai mare duce la creșterea în greu tate, poate agrava anumite boli sau poate scădea capacitatea de concentrare.

Energizează și protejează de boli de inimă și de calculi renali

Chiar dacă o jumătate de litru de bere oferă 13% din necesarul zilnic de aminoacizi esențiali, nu exagerați. „Cantitatea de bere recomandată este de 500 de mililitri pentru un bărbat și 300 de mililitri pentru o femeie. Această cantitate nu afectează sănătatea, iar organismul consumatorului de bere beneficiază de substanțele bune din ea”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în alimentație.

Berea este bună și pentru că are glucide și aminoacizi, factori esențiali pentru obținerea energiei, care ajută la inducerea unor sinteze de proteine. „Lipsa lor conduce la scăderea timpului de reacție, a capacității de concentrare și a forței musculare”, spune nutriționistul Maria Florea.

Consumată în cantități moderate, berea scade riscul formării calculilor renali și apariției bolilor cardiovasculare. Mai mult, berea fără alcool normalizează valorile tensiunii arteriale. Datorită hameiului și malțului, berea poate preveni cancerul gastrointestinal și tiroidian.

Nu se recomandă în diete sau celor care au probleme cu ficatul

Atâta timp cât este consumată în cantități moderate, berea nu reprezintă un pericol pentru sănătate. „Din cauza unui consum exagerat de bere, mai ales în anotimpul cald, ne confruntăm cu o cardiopatie a băutorilor de bere”, spune nutriționistul Eduard Adamescu, de la Cabinetul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Calea Moșilor” din București. În schimb, pe timpul iernii berea e un furnizor important de vitamina B.

Un alt dezavantaj al berii este că scade capacitatea de concentrare a consumatorului și îi crește apetitul prin stimularea sucurilor gastrice. De aceea, berea nu este recomandată în dietele pentru scăderea în greutate.

Mai mult, persoanele care suferă de hepatită trebuie să fie foarte atente în ceea ce privește berea, pentru că ea grăbește evoluția bolii spre ciroză.

Berea la sticlă, mai sigură decât cea la cutie sau la PET

Specialiștii recomandă berea la sticlă, pentru că ambalajul de plastic îi schimbă gustul (îl alterează) și nu îi conservă caracteristicile. Nici cea la cutie nu este o variantă bună, pentru că o cantitate mică de metal se transferă în lichid. Asta nu reprezintă un pericol pentru sănătate, ci doar schimbă gustul berii.

Preferințele românilor în ceea ce privește tipurile de ambalaj din care consumă bere arată cam așa pentru 2009: PET 46,7%, cutie 14,8%, sticlă 35,3% și draft 3,2%. În privința consumului, criza și-a spus cuvântul și la acest capitol: vânzările de bere au fost de 17, 6 milioane de hectolitri în 2009, cu 13% mai puțin decât în anul precedent, când s-a înregistrat un volum de 20,2 milioane de hectolitri. În comparație cu 2008, când un român a consumat în medie 93 de litri de bere, rezultatele anului trecut arată o scădere la nivelul anului 2006, revenindu-se la o medie de 81 de litri.

Românii preferă berea produsă local, ceea ce explică ponderea relativ scăzută a importurilor, care se situează sub 1% din totalul vânzărilor.


Sursa: EVZ.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti