Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Cum iti afecteaza organismul schimbarea brusca a temperaturii: Sfaturi de Sanatate
Lu 20 sep 2010 15:33:16 +0300


Cum iti afecteaza organismul schimbarea brusca a temperaturii: Sfaturi de Sanatate
Sfaturi de Sanatate: Vitamina C, aliatul tău

Această perioadă este propice dezvoltării germenilor și virusurilor, susțin medicii. Un sistem imunitar slăbit duce rapid la apariția afecțiunilor respiratorii

Răceli, bronșite sau chiar pneumonii. Scăderea puterii de concentrare sau oboseală accentuată. Cu toate acestea ne putem confrunta într-o perioadă de tranziție, de scădere bruscă a temperaturilor.

"Pacienții care suferă de astm sau alte afecțiuni respiratorii, persoanele cardiace și hipertensive vor fi cei mai afectați de această scădere bruscă a temperaturilor", spune medicul Elena Măgureanu.

De altfel, copiii au un sistem imunitar slab dezvoltat, iar sistemul de apărare al persoanelor în vârstă este unul "epuizat", este de părere medicul Sebastian Mitu, de la Spitalul "Colentina" din Capitală.
"Această perioadă este propice dezvoltării germenilor și virusurilor, iar un sistem imunitar slăbit duce rapid la apariția afecțiunilor respiratorii, care, dacă nu sunt controlate, se pot transforma în pneumonii", explică dr. Mitu.

Fumătorii, cei mai afectați

Medicii avertizează că scăderea bruscă a temperaturii ne afectează sistemul imunitar. Printre persoanele cele mai afectate de răcirea vremii se numără fumătorii.

"Această categorie de persoane au sistemul respirator afectat, iar fluctuațiile de temperatură le fac mai predispuse la viroze respiratorii, care pot fi de mai multe feluri, de la mici senzații de inflamație în gât și până la apariția gripei", spune dr. Mitu. Medicul adaugă că fumătorii au un sistem imunitar mult mai slăbit, comparativ cu persoanele care nu au acest viciu, ceea ce duce în cazul lor la apariția complicațiilor în cazul unor viroze respiratorii.

Pe lângă viroze există și alte efecte ale scăderii temperaturii pe care organismul le resimte, respectiv o stare de oboseală accentuată sau scăderea puterii de concentrare. "Aceste senzații sunt întâlnite mai ales în rândul persoanelor care nu și-au luat concediu în perioada verii sau au beneficiat doar de câteva zile de odihnă. Pe fondul unei oboseli deja acumulate, această categorie de persoane va acuza tot mai des scăderea capacității de concentrare", menționează dr. Măgureanu. Mai mult, pot apărea și dereglări mentale precum fobii, depresii, izolări și chiar creșterea tentativelor de suicid.

Combate răceala cu vitamina C

Pentru a preveni efectele negative ale acestui anotimp de tranziție, medicii recomandă o doză zilnică de vitamina C, indiferent dacă provine din suplimente alimentare sau din fructe și legume. "Până la suplimentele de vitamine, o primă măsură pentru a preveni apariția virozelor respiratorii rămâne vestimentația adecvată anotimpului. În această perioadă, organismul este predispus răcelilor sau pneumoniilor.

Așa că renunțați la sandale, la tricouri și la purtarea pantalonilor trei-sferturi", spune dr. Măgureanu. Medicii recomandă tratarea virozelor respiratorii încă de la primele semne. "O aspirină sau un paracetamol sunt indicate. Totuși, apariția febrei reprezintă un motiv pentru a consulta un medic, pentru a preveni astfel orice complicație", conchide specialistul Măgureanu.


Sursa: Gandul.info


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti