Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Un judecator din Ialomita a decis sa il puna in libertate pe interlopul Sergiu Băhăian
Jo 29 iul 2010 09:55:39 +0300


Sergiu Bahaian
Sergiu Băhăian, acuzat că ar fi dat ordin să se îngroape oameni de vii

Omul de afaceri Sergiu Băhăian, prespusul lider al unei grupări interlope care ucidea oameni îngropându-i de vii, arestat la începutul acestui an, este la un pas de a fi pus în libertate, împreună cu alți 14 membri ai grupării. Tribunalul Ialomița a luat în discuție, miercuri, menținerea în arest preventiv a celor 15, iar instanța a apreciat în final că aceștia pot fi judecați și în stare de libertate. Procurorii au contestat imediat această decizie cu recurs la Curtea de Apel București.

Sergiu Băhăian a fost arestat în luna ianuarie 2010, în urma unei operațiuni spectaculoase a procurorilor și polițiștilor de la Crimă Organizată, după ce aceștia au organizat un baraj pe străzile Capitalei și au făcut uz de armă pentru a-l convinge pe afacerist să renunțe la fugă și să se predea autorităților. Unul dintre ofițerii de poliție implicați a fost chiar rănit în timpul operațiunii, fiind ulterior decorat. Odată cu Sergiu Băhăian au mai fost arestate încă 14 persoane, indicate de anchetatori drept "locotenenți" ai acestuia.

Parchetul a anunțat atunci că Băhăian ar fi liderul unui grup interlop deosebit de periculos, care racola diverse persoane pe numele cărora erau înființate societăți comerciale fantomă prin care se desfășurau apoi diverse afaceri frauduloase. În final, după ce își îndeplineau rolul, administratorii acestor societăți erau mai întâi anesteziați cu tranchilizante și alcool, apoi erau îngropați de vii după. Potrivit procurorilor, "după ce erau obligate să ingereze alcool și pastile de diazepam, victimele erau îngropate de vii sau aruncate în canalul Dunăre - Marea Neagră".

Procurorul general al României, Codruța Kovesi, declara în ianuarie pentru Gândul: "Este un caz fără precedent pentru procurori, un caz foarte complex, în care crimele au fost comise cu violență extremă".

Ulterior, presa a scos la iveală faptul că Sergiu Băhăian avea o prezență activă în rețeaua de socializare virtuală Facebook, unde adunase nu mai puțin de 1.600 de prieteni, în fața cărora se recomanda ca fiind regizor, prezentându-se drept o persoană cu preocupări artistice și culturale.

La câteva luni de la arestare, procurorii au finalizat ancheta și i-au trimis în judecată pe Băhăian și pe ceilalți 14 membri ai grupării, acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, omor și instigare la omor deosebit de grav.


Taguri: Sergiu Bahaian , interlopi , acuzat


Sursa: Gandul.info


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti