Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Alesii Salajului isi ascund averile
Jo 04 nov 2010 15:36:45 +0200


Alesii Salajului isi ascund averile
Ieri a fost ultima zi in care alesii locali si judeteni, precum si personalul din primarii si Consiliului Judetean Salaj ...

Ieri a fost ultima zi in care alesii locali si judeteni, precum si personalul din primarii si Consiliului Judetean Salaj si-au putut depune declaratiile de avere si interese. Pana la ora redactarii acestui material, intreg aparatul propriu al primarului municipiului Zalau se conformase prevederilor legale, astfel ca declaratiile celor 171 de lucratori din administratia publica locala au fost publicate pe site-ul Primariei. In schimb, mai marii institutiei au neglijat obligatia legala ce ii viza. In cazul primarului Radu Capilnasiu, a viceprimarilor Daniela Cota si Sojka Attila, singurele declaratii de avere si interese publicate erau cele aferente anilor 2007 si 2008. In ceea ce-i priveste pe consilierii locali, niciunul dintre acestia nu s-a sinchisit sa-si dea pe fata averile.

Reprezentantii Biroului de Presa au, insa, o explicatie. Cica "termenul de postare pe site este de 30 de zile de la depunerea declaratiilor" si ca "3 noiembrie este termenul de depunere la secretariatul Consiliului Local".

Ceva mai harnic s-a dovedit a fi administratorul public al municipiului, Radu Nistorescu. Potrivit declaratiei sale, Nistorescu a fost remunerat pentru activitatea depusa in decursul anului trecut in slujba cetateanului cu 66.164 lei, mai exact cu 5.513 lei/luna.

Administratorul public are in proprietate 5.000 mp de teren agricol, caruia i se adauga o casa de locuit de 100 mp, si un spatiu comercial, ambele in Zalau si ambele detinute impreuna cu sotia sa. In lista averilor lui Nistorescu mai intra circa o treime dintr-o casa mostenita in Cluj-Napoca, precum si un autoturism Hyundai. La capitolul depozite si credite bancare, administratorul Zalaului se poate lauda cu economii in valoare de 32.000 de euro si cu nicio datorie catre vreo banca.

Mii de lei lunar pentru sefii din Primarie

In randul salariatilor din aparatul propriu al primarului, conduce detasat, la capitolul cel mai mare venit anual incasat, Mariana Cuibus, directorul economic al Primariei Zalau, cu 59.004 lei, ceea ce presupune un salariu lunar de 4.917 lei. Ii sufla in ceafa secretarul municipiului, Stelian Potrovita, care a castigat intr-o luna din 2009, in medie, 4.914 lei, respectiv in intreg anul, 58.978 de lei. Pe ultima treapta a clasamentului il gasim pe Ioan Lipovan, director economic adjunct, remunerat in medie cu 4.366 lei pe luna, adica cu 52.399 lei in decursul anului trecut.

In randul functionarilor platiti cu sume consistente se mai afla Claudia Ardelean, directorul Directiei Administratie Publica Locala, cu un venit anual incasat de 50.966 lei (4.247 lei/luna), Doina Opris, sefa Directiei Tehnice, cu 47.937 lei (3.995 lei/luna) si arhitectul sef, Constantin Sandu, cu 46.732 lei (3.894 lei/luna).

In "curtea" Consiliului Judetean (CJ) Salaj, situatia este inversa celei de la administratia municipiului, intrucat functionarii din CJ Salaj sunt cei care au neglijat completarea ultimelor declaratii de avere. In schimb, capii institutiei s-au inghesuit sa si le actualizeze.

Potrivit datelor expuse in respectivele documente, Tiberiu Marc, presedintele institutiei, a obtinut, in 2009, cel mai mare venit, respectiv 72.720 de lei, adica in medie 6.060 de lei pe luna. La randul lor, vicepresedintii s-au ales in decursul anului trecut cu 66.579 lei - Csoka Tiberiu si cu 66.323 lei, Cristian Ionescu. Sume frumusele au intrat si in buzunarul administratorului public al judetului, Ionel Ciunt (50.000 de lei in 2009) si al secretarului judetului, Cosmin Vlaicu (47.804 lei).

Daca la capitolul imobile, averea lui Marc este neschimbata fata de acum un an - terenuri intravilane si extravilane, precum si o casa de locuit, in ceea ce priveste conturile din banci, lucrurile stau putin diferit. Potrivit declaratiei de avere, seful administratiei judetene si sotia sa au deschis in 2009 doua conturi, in valoare totala de aproximativ 37.000 de euro.

Csoka Tiberiu detine mai multe terenuri agricole, forestiere, intravilane, in principal din mosteniri, o casa de locuit in Zalau, precum si o treime dintr-un imobil mostenit. In 2010, se mai arata in declaratia de avere a vicepresedintelui CJ Salaj, acesta a "instrainat" sub forma de cadou de nunta 5.000 de euro. Csoka are in banci economii in valoare de 34.000 de lei, suma la care se adauga aproape 7.800 de lei, reprezentand dividende.

La randul sau, Cristian Ionescu, are in proprietate pe langa terenuri agricole, forestiere si intravilane, un apartament in Zalau si o casa de vacanta la Moigrad, carora li se adauga inca o casa aflata in constructie, tot la Moigrad si un autoturism Opel Vectra. La capitolul datorii, vicepresedintele CJ Salaj figureaza cu un credit de 45.000 de euro si cu un altul de 8.000 de franci elvetieni.

UDMR-istii, neglijenti cu actualizarea declaratiilor

Din totalul celor 30 de consilieri judeteni, pana la inchiderea editiei isi actualizasera declaratiile doar jumatate. Pe lista "intarziatilor" se afla social-democratii Dan Ghiurco, Gregoriu Padurean, Adrian Berinde si Sorin Suciu, UDMR-istii Lukacs Iosif, Olah Nicolae, Dari Toma, Szabo Stefan-Carol, Denes Irina si Katona Csaba, liberalii Dorel Oros, Corin Penciuc, Alexandru Borna si Ioan Simonca, precum si democrat-liberalul Marcel Zaharia.

Totusi, sustine purtatorul de cuvant al institutiei, Laura Opris, "pana miercuri, 3 noiembrie 2010, toti consilierii judeteni si-au depus declaratiile de avere si declaratiile de interese, urmand ca acestea sa fie afisate pe site-ul Consiliului Judetean Salaj in termenul legal de <>".


Sursa: Magazinsalajean.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor




Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti