Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Din ciclul “Aici sunt banii dumneavoastra: Stiri Salaj
Ma 24 feb 2009 13:25:01 +0200


Biserici Salaj
Din ciclul “Aici sunt banii dumneavoastra. Doamne ajuta!”: Parlamentarii pompeaza bani publici in 37 de biserici salajene!

Peste 800 de biserici din tara vor primi bani, prin amendamentele votate la Legea bugetului de stat pe anul in curs. Cele mai multe biserici dintre cele care vor beneficia de „gratia divina” a parlamentarilor, 83, sunt in judetul Olt. In ordinea numerelor de pe tricoul bunavointei prea-cuviosilor alesi ai patriei se afla judetele Suceava (cu 58 de biserici), Cluj si Timis (cate 51), Salaj (37), Maramures (36), Bacau si Bihor (cate 33). De atentia parlamentarilor puterii (PSD si PD-L) din Salaj s-au bucurat (sau se vor bucura, pentru ca anu-i lung, la fel si campaniile electorale) Biserica Catolica Sf. Stefan din Fagetu, comuna Plopis (20 mii lei), Biserica Romana Unita Greco-Catolica Sumal, comuna Marca (10 mii lei), Biserica Greco-Catolica din Plopis (10) cat si cea din Simleu Silvaniei (20), bisericile baptiste din Simleu si Cehei (20, respectiv 10), bisericile reformate din Samsud si Crasna (31, respectiv 32 de mii de lei), si biserici ortodoxe si manastiri din Marca, Sag, Aleus, Cristelec, Plopis, Iaz, Badon, Treznea, Valcau de Jos, Valcau de Sus, Cizer, Simleu Silvaniei, Starciu, Agrij, Zalau, Balan, Solona, Firminis, Lozna, Letca, Lemniu, Stramba, Bic si Barsau. Cele mai mari sume vor fi alocate manastirii de la Stramba (120 mii lei), manastirii de la Bic (75), bisericii din Firminis (75) si bisericii din Porolissum, Zalau (75).

Departe de mine gandul de a „anatemiza” aceasta actiune pro-bisericeasca a parlamentarilor puterii, la fel cum, se intelege, nu am de gand sa ma pun rau cu cele sfinte si cu Biserica. Din pacate, insa, aceasta actiune demonstreaza, daca mai era cazul, implicarea clerului in campaniile electorale. Se prea poate ca aceasta implicare sa nu fie strigatoare la cer, la fel cum si deputatii si senatorii „uninominali” e posibil sa nu pacatuiasca „intorcand” niste banuti inspre sustinatorii din „coledziile” lor. Sa fie primiti, oricum!

Numai ca, si daca lucrurile ar fi limpezi, nu cred ca acestea ar trebui sa reprezinte prioritatile anului 2009, an „crizat”, dupa cum se stie... Da, stiu, vor veni unii si altii si vor spune ca banii oricum erau putini, ca nu ajungeau pentru drumuri, pentru scoli sau pentru mai stiu ce alte obiective de interes pentru comunitatile Salajului. Iata ca pentru unele biserici au ajuns...

Mai cred ca este posibil urmatorul lucru: multi par-lamentari vor lua teapa cu acest sprijin financiar pentru biserici. Salajul, pana acum, a demonstrat ca se poate si asa ceva. Aduceti-va aminte, de exemplu, de miliardele (pe stil vechi) aruncate de dl. Gigi, Becali, pentru lacasuri de cult din judet... Abia astept o conferinta de presa pe aceasta tema a episcopului ortodox al Salajului.


Sursa: MagazinSalajean.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti