Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Noul an aduce un val de disponibilizari in Salaj
Mi 21 ian 2009 12:25:32 +0200


AJOFM Salaj - Mircea Pop
Stiri Salaj: Judetul Salaj este atins, la inceput de an, de un val de disponibilizari, circa 700 de persoane ramanand fara loc de munca ...

Judetul Salaj este atins, la inceput de an, de un val de disponibilizari, circa 700 de persoane ramanand fara loc de munca in aceasta perioada. „Primele notificari privind disponibilizarea unor angajati le-am primit de la firme inca de la finalul lunii noiembrie a anului trecut. Pana in prezent, am fost notificati de catre 13 societati comerciale privind disponibilizarea unui numar total de circa 700 de angajati”, ne-a declarat, ieri, Mircea Pop, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj. Conform acestuia, pentru ianuarie cele mai mari disponibilizari vor fi facute de firmele de transport Eurocard 2000 (120 persoane) si Eurocard 2007 (56 persoane), firma producatoare de tamplarie PVC Profil Glass (40 persoane) si Fag Grup SRL (50 persoane).

De asemenea, producatorul de blocuri ceramice Cemacon Zalau intentioneaza sa disponibilizeze, in lunile februarie-martie, aproape jumatate din personal, mai exact 143 de angajati din cei 290 cati are in prezent. „Sunt doua aspecte care au dus la nevoia de a reduce personalul. In primul rand, inchidem o linie de productie, masura ce era prevazuta de altfel si, in al doilea rand, sunt efectele crizei”, declara, in decembrie, Ioan Crehul, managerul general al Cemacon. Profilul de activitate al societatii este producerea si comercializarea de elemente pentru zidarie din argila arsa, respectiv blocuri ceramice si buiandrugi din elemente ceramice armati prefabricati, pentru incadrarea golurilor usilor si ferestrelor. Cemacom opereaza doua linii de fabricatie de blocuri ceramice, una modernizata si retehnologizata, cu o capacitate de 300 de tone pe zi si o alta care functioneaza din 1974 si a carei rentabilitate este redusa, din cauza consumului ridicat de gaze naturale, energie electrica si cheltuieli salariale, motiv pentru care s-a decis inchiderea ei.

La finele anului trecut, rata somajului in judetul Salaj era de 5,47 la suta, cu un procent mai mare fata de aceeasi luna a anului 2007.


Sursa: MagazinSalajean.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti