Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Salajenii, primii in topul datornicilor la banci: Stiri Salaj
Mi 11 feb 2009 12:23:06 +0200


Salajenii, primii in topul datornicilor la banci: Stiri Salaj
Stiri Salaj: Desi in 2007 judetul Salaj nici un figura in top 10 in clasamentul restantelor realizat pe baza datelor publicate de BNR ...

Desi in 2007 judetul Salaj nici un figura in top 10 in clasamentul restantelor realizat pe baza datelor publicate de BNR, la sfarsitul anului trecut a urcat pe primul loc in ceea ce priveste nivelul datoriilor neachitate catre banci, pe seama unei cresteri record de 1.410 la suta a soldului restantelor. Astfel, conform datelor BNR, in decembrie 2008 salajenii aveau credite restante in moneda nationala de peste 20 de milioane de lei (dintr-un total de 779 milioane lei) si in valuta de aproape 71 de milioane de lei (dintr-un total de 950 milioane lei).

Cresterea restantelor la credite a inregistrat o accelerare spectaculoasa pe finalul lui 2008 nu numai in judetul nostru, ci si in Hunedoara si Bistrita-Nasaud. Salaj, Olt si Galati au inregistrat in decembrie cele mai mari ritmuri anuale de crestere a restantelor la banci, de 1410 la suta, 887 la suta si respectiv 618 la suta.

Cresterile au fost calculate la valorile in lei, cumulat pentru clientii persoane fizice si companii, luand in calcul totalul dintre creditele in lei si cele in valuta, conform datelor publicate de BNR. Analistii precizeaza insa ca acele credite care apar restante nu inseamna neaparat bani pierduti pentru o banca, ci doar intarzieri de peste 30 de zile. O mare parte din rate insa vor fi platite de clienti, dar cu intarziere. Din ce in ce mai multe banci pregatesc produse de restructurare a creditelor prin care clientii care nu mai fac fata platii ratelor sa fie ajutati. Orice restructurare de credit inseamna insa un cost mai mare care va trebui suportat de client pana la rambursarea finala a datoriei.


Sursa: MagazinSalajean.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti