Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Salajul, "decupat" in patru colegii pentru Camera Deputatilor si doua pentru Senat
Vi 18 iul 2008 14:00:26 +0300


Judetul Salaj
Stiri Salaj : Comisia de Cod Electoral a finalizat, la inceputul acestei saptamani, trasarea colegiilor uninominale in Salaj.

Comisia de Cod Electoral a finalizat, la inceputul acestei saptamani, trasarea colegiilor uninominale in Salaj. Asa cum am prezentat la momentul respectiv, colegiile au fost negociate, anterior, pe plan judetean, intre PNL, PSD si UDMR Salaj, organizatii politice care au reprezentanti in Parlamentul Romaniei. In acelasi context, de remarcat faptul ca PRM Salaj a fost exclus de la aceste negocieri, ca urmare a demisiei senatorului Petru Stan din acest partid.

Revenind la decizia de validare a variantei negociate intre liberalii, pesedistii si udemeristii salajeni, de retinut faptul potrivit caruia judetul Salaj a fost "decupat" in patru colegii uninominale pentru Camera Deputatilor si doua colegii senatoriale. Astfel, Colegiul 1 pentru Camera Deputatilor are 62.927 locuitori si cuprinde doar municipiul Zalau.


Colegiul 2 are 61.767 locuitori si este format din localitatile: Cristolt, Poiana Blenchi, Rus, Somes Odorhei, Surduc, Zalha, Jibou, Babeni, Creaca, Galgau, Garbou, Ileanda, Letca, Lozna, Mirsid, Hida, Zimbor, Romanasi, Sanmihaiu Almasului, Simisna, Dragu, Napradea si Balan.


Colegiul 3 are 57.036 locuitori si este format din localitatile: Nusfalau, Crasna, Salatig, Carastelec, Pericei, Hereclean, Dobrin, Bocsa, Samsud, Cehu Silvaniei, Benesat, Maeriste, Criseni, Sarmasag, Varsolt, Coseiu si Boghis.


In fine, colegiul 4 pentru Camera Deputatilor are 66.287 locuitori si numara localitatile: Plopis, Valcau de Jos, Sag, Buciumi, Camar, Ip, Chiesd, Halmasd, Bobota, Horoatu Crasnei, Mesesenii de Jos, Simleu Silvaniei, Treznea, Fildu de Jos, Banisor, Cizer, Marca, Almasu, Agrij, Cuzaplac.


Pentru Senat au fost "decupate" doua colegii uninominale: colegiul 1 format din colegiile de deputati 1 si 2 si colegiul 2 format din colegiile 3 si 4 pentru Camera Deputatilor.


Sursa : Magazinsalajean


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Salaj
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti