Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Pentru ca municipalitatea vrea sa-i rada de pe harta orasului: Chioscarii din Zalau se revolta
Ma 20 ian 2009 13:02:06 +0200


Chioscuri
Zalau: Amenintati cu falimentarea micilor afaceri pe care le au, mai multi mici intreprinzatori ce au in proprietate chioscuri in Zalau ...

Amenintati cu falimentarea micilor afaceri pe care le au, mai multi mici intreprinzatori ce au in proprietate chioscuri in Zalau au depus la primarie un memoriu in care cer revizuirea unei hotarari a Consiliului Local din decembrie 2008, care prevede interzicerea desfasurarii de activitati economice in chioscurile de pe raza municipiului, incepand cu 1 aprilie 2008 (altfel spus, desfiintarea chioscurilor).

Conform hotararii amintite anterior, incepand cu 1 aprilie 2009 se interzice desfasurarea de activitati economice in chioscurile amplasate pe domeniul public - privat al municipiului Zalau sau ale Statului Roman, aflate in administrarea Consiliului Local Zalau. Astfel, proprietarii a 35 de chioscuri ale caror contracte de inchiriere expira la data de 31 martie 2009, au fost somati sa elibereze terenul ocupat. Printre cei afectati de aceasta decizie se numara si cinci mici afaceristi ce produc actualmente placinte in chioscurile respective.

Acestia au depus un memoriu, in atentia CL, in care solicita mentinerea chioscurilor, aducand mai multe argumente, cum ar fi: investitiile realizate in locatiile respective, imposibilitatea produ-cerii de placinte in alte locuri, cum ar fi spatii comerciale de la parterul unor blocuri, din cauza mirosului specific, faptul ca ar ramane fara sursa de venit in special femei peste 40 de ani, carora le va fi dificil sa gaseasca un alt loc de munca, diminuarea incasarilor la bugetul local sau faptul ca si in alte orase exista placintarii. Memoriul a fost sustinut ieri, in sedinta de CL, in fata consilierilor, de doi reprezentanti ai celor ce produc si comercializeaza placinte, dar si a altor intreprinzatori ce traiesc doar din afacerile derulate in chioscurile problema. Primarul Radu Capilnasiu a motivat luarea unei astfel de decizii prin dorinta municipalitatii de a moderniza orasul. „Nu puteti acuza Primaria ca doreste modernizarea orasului. Acolo unde e normal sa existe astfel de chioscuri, va exista cate unul”, a precizat primarul Zalaului. Acesta a dat ca exemple de impact negativ asupra imaginii orasului prin chioscurile ce exista actualmente in intersectia de la Spitalul Judetean de Urgenta, unde realizarea unui sens giratoriu aflat in faza de proiect ar fi incurcata de aceste chioscuri.

Consilierii locali au precizat, prin vocea lui Emanoil Gardan, ca au luat act de problemele celor ce au in chirie chioscuri, iar o viitoarea decizie a municipalitatii privind pastrarea sau renuntarea la acestea, le va fi comunicata. „Tot ce putem spune este faptul ca o sa va tratam cu buna credinta si ca nu exista nici un alt interes, privat sau de grup, privind chioscurile”, a concluzionat Gardan.

Iata si parerile unor patroni ce au in proprietate chioscuri amenintate cu disparitia:

„Am fost in audiente la primar, dar nu poate face nimic pentru noi. Este decizia consilierilor locali. Imi doresc sa ne lase sa muncim. Am 45 de ani si unde sa-mi caut acum de lucru, ca nu sunt locuri de munca. Si asa, profitul afacerii ne ajuta doar sa supravietuim. Traim cum putem si muncim ca sa aducem un ban in familie”.

„Nici nu vreau sa ma gandesc. Si eu si sotul meu din asta traim. Nu intelegem de ce trebuie sa inchida chioscurile stradale. In Satu-Mare, in Cluj nu au fost probleme la chioscurile stradale. Ce vor sa faca in Zalau, de ce vor sa ne inchida afacerea, nu stim. I-am ales sa ne fie mai bine, nu sa ne lase fara un venit”.

„Noi am investit bani pentru a face chioscurile, acum vor sa le ridice, sa le inchida. Si daca au motive serioase sa desfiinteze chioscurile stradale, atunci sa ne dea alte locuri de munca, sa vina cu solutii. In toate tarile europene sunt chioscuri. In parcul din Cluj-Napoca au fost infiintate de curand 14-15 chioscuri, la noi de ce le inchid?”

„I-am ales, si acum rad pe banii nostri. noi degeram aici, in frig. Ne platim taxele la zi, chiar daca sunt prea mari pentru afacerea noastra. Acum, in prag de criza, vor sa ne lase pe noi in strada, vor sa ne ia painea de la gura”!


Sursa: MgazinSalajean.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti