Știri locale pentru Salaj
ZALĂU ONLINE
Informații despre Zalau și jud. Salaj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:
arkad_kicsi.jpg
Primaria Zalau, purtata prin tribunale pentru Clubul Tineretului
Vi 20 feb 2009 11:09:00 +0200


Club Zalau
Stiri Zalau: Desi ar fi trebuit sa intre in posesia cladirii Clubului Tineretului inca de acum trei luni, dupa ce si-a adjudecat la licitatie imobilul ...

Desi ar fi trebuit sa intre in posesia cladirii Clubului Tineretului inca de acum trei luni, dupa ce si-a adjudecat la licitatie imobilul, Primaria Zalau nu a reusit acest lucru nici in ziua de azi, datorita unor contestatii depuse in instanta de fostul proprietar, Fundatia pentru Tineret Salaj. „Nu am intrat in posesia cladirii pentru ca nu am dorit sa fortam lucrurile. Noi am suspendat procedura pentru a nu crea complicatii ulterioare, deoarece stiam ca sunt depuse contestatii. Deocamdata contestatiile sunt respinse si asteptam ca sentintele sa devina definitive si irevocabile, dupa care vom finaliza procedura”, declara Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Reamintim faptul ca Primaria Zalau castigase, de altfel ca singur participant, licitatia organizata in 26 noiembrie 2008, pentru vanzarea cladirii Clubului Tineretului. Pretul de adjudecare a fost chiar pretul de pornire, respectiv 2.031.115 lei, la care se adauga Cladirea, apartinand initial Fundatiei pentru Tineret Salaj, a fost scoasa la vanzare, prin licitatie publica, pentru ca proprietarul ei a refuzat sa plateasca primariei municipiului impozitul pe constructii si terenuri datorate statului roman conform Codului Fiscal, in valoare de aproape 500.000 de lei. Mai exact, restantele acumulate au ajuns la valoarea de 472.529 de lei (impozit restant, majorari si penalitati), drept pentru care Primaria Zalau a pus sechestru pe cladirea Clubului Tineretului si a demarat procedura de executare silita, prin vanzarea la licitatie a cladirii amintite.

Cand totul parea facut ca la carte, Fundatia pentru Tineret a reusit tergiversarea transferului de proprietate, prin doua contestatii judecate deja la Tribunalul Salaj. In prima dintre ele fundatia a contestat executarea silita, contestatie respinsa de forul judecatoresc amintit ca fiind nefondata, solutie data in 16 februarie.

Tribunalul a respins, in 12 februarie, tot ca neintemeiata, si cea de-a doua contestatie a Fundatiei pentru Tineret Salaj, privind anularea procesului verbal de licitatie. Solutia data de Tribunal poate fi contestata in termen de 15 zile, caz in care se prelungeste si incertitudinea privind proprietarul cladirii amintite anterior.

In cladire se afla actualmente, in chirie, mai multe firme, printre care, una de transport, sediul ZalauTV (televiziune on-line), Hercules Gym (sala de finess si intretinere corporala), o discoteca si o firma de curatenie.

In ceea ce priveste Fundatia pentru Tineret, aceasta a fost infiintata printr-o lege datand inca din 1990, cativa ani mai tarziu, mai exact in 2002, printr-o alta lege, ea primind ca patrimoniu totalitatea imobilelor - constructii si terenuri -, fonduri banesti si alte active care au apartinut fostei organizatii a Uniunii Tineretului Comunist din Salaj, mai exact, Clubul Tineretului si singurul strand din Zalau, cu terenul aferent.


Sursa: MagazinSalajean.ro
Curs valutar:

Alte stiri:


Copyright 2007 Toate drepturile rezervate. TOTALnet Media Group

XML

www.zalon.ro
e-mail: info@oron.ro

Best-top Romania - Lista de top globala Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti